TARHAN:KABAK AŞILI KARPUZDA PROBLEM ERKEN HASATTAN KAYNAKLANIYOR:

TARHAN,”KABAK AŞILI KARPUZDA ERKEN HASAT TAT KAÇIRDI”

HABER: YILMAZ ÖLMEZ-NAZİLLİ

Haber merkezi olarak bir süredir kabak aşılı karpuz haberlerini gündeme taşıyoruz. Son birkaç yıldan bu yana süre gelen kabak aşılı karpuz tartışmasına son noktayı Sultanhisar Ziraat Odası başkanı Bilal Tarhan koydu. Bir süredir yerel bir gazetede yer alan kabak aşılı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Tarhan haber ekibimiz aracılığıyla kafalarda oluşan olumsuz düşüncelere de son noktayı koydu. Kabak aşılı karpuzlar 2008 yılından bu yana Ülkemizin dört bir köşesinde yetiştiriliyor. Fakat her yıl piyasaya erken girmek için ermemiş karpuzların kesilerek tüketiciye sunulması kabak tadı vermeye başladı. Sultanhisar Ziraat Odası başkanı Bilal Tarhan Atça, Sultanhisar ve Salavatlı bölgesinden hasat edilen kabak aşılı karpuzların hiçbir tanesinin hallerden dönmediğine vurgu yaparak, tüketicileri bu konuda bilgilendirdi.

Bir süre öncede Denizli haline kabak aşılı karpuzların girmesinin yasak olduğu ve kabak aşılı karpuz getiren üreticilere 50 bin lira para cezası kesileceği yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Tarhan,”Gerek Denizli hali,gerekse diğer hallere gönderilen bölgemizde üretilen karpuzlarda hiçbir sıkıntımız yok.Biz kabak aşılı karpuzun üretim yönteminde bir takım eksiklerin yaşandığını görüyoruz.Kabak aşılı karpuzlar ermeden kesilince böyle olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor.Fakat bölge üreticimiz bilinçli ve o nedenle ürettiğimiz karpuzlarda hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

Yorumlar - Yorum Yaz