KEMAL KOCABAŞ:Büyük Menderes hemen temizlenmeli...

KOCABAŞ,“B.MENDERES NEHRİ’NİN TEMİZLİĞİ GECİKİYOR”

HABER: YILMAZ ÖLMEZ-NAZİLLİ

Aydın İli Ziraat Odaları’nın Temmuz ayı il koordinasyon kurulu toplantısının önemli bir gündem maddesini de Büyük Menderes Nehri’nin temizliği oluşturdu. Çünkü önce,”Çine Barajı Tamamlanacak” dendi, ardından, “Büyük Menderes Nehri’nin ıslah çalışmasına başlanılacak” açıklaması yapıldı. Büyük Menderes Nehri’nin Aydın’ın batı yakasında kalan bölümü henüz temizlenmediği için, aşırı yağmurlarla birlikte Nehir taşkın veriyor ve başta Koçarlı olmak üzere İncirliova, Germencik, Söke ve Didim arazileri ve besi damları sular altında kalıyor. Söke Ziraat Odası başkanı Kemal Kocabaş Menderes nehrinin temizlik çalışmasının Kasım ayında başlayacağı yönünde bilgiler edindiklerini ifade ederken,”Bu tarih hem geç, hem de riskli. Çünkü yağmurların başlama dönemi. Yağmurların aşırı olmasıyla birlikte nehrin taşması söz konusu. Bu nedenle de ıslah çalışması aksayabilir. Bu nedenle de önümüzdeki yıl tekrar taşkın yaşayabiliriz. Bunun için de çalışmaların bu ay içerinde başlaması gerekir” dedi.

Aydın Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı’da yeni kabinenin oluşmasıyla birlikte konuyu Bakanlığa taşıyacaklarını söyledi.

Yorumlar - Yorum Yaz