PAMUK BAYRAMI

PAMUKÇUNUN BAYRAMI!!!

PAMUK SEZONUNUZ HAYIRLI,ÜRÜNÜNÜZ BOL OLSUN LOKMA HAYRI YAPILDI,DUALAR EDİLDİ,DAVUL-ZURNA EŞLİĞİMDE SEZONUN İLK PAMUK TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTURULDU,NAZİLLİ PAMUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ SADETTİN ÖZTÜRK,”BUGÜN PAMUKÇUNUN BAYRAMI,SEZONUN HAYIRLI,ÜRÜNÜN BOL OLMASI DİLEĞİMİZLE PAMUK EKİM SEZONUNA BAŞLADIK” DEDİ.

HABER:YILMAZ ÖLMEZ-NAZİLLİ

Bahar ayı geldi,sezonun ilk pamuk tohumu toprakla buluşturuldu.Aydın'ın Nazilli ilçesi'nde traktörler yeni pamuk ekimi için tarlaya inmeye başladı.Türkiye'nin tek pamuk araştırma merkezi olan Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'de sezonun hayırlı,mahsulün bereketli olması için lokma hayrı yaptı,dualar edildi,davul-zurna eşliğinde yeni sezona bayram havasında başlanıldı.Son Birkaç yıldan bu yana Ege bölgesinde pamuk ekim alanlarında ciddi bir artış göze çarparken,bu sezon ekim alanlarının daha fazla genişleyeceği öğrenildi.Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü müdürü Sadettin Öztürk,hem sezonun bereketli olması,hemde tarıma emek ve güç veren merhum tarım emekçilerin ruhuna lokma hayrı yaptıklarını açıkladı.Araştırma merkezinde düzenlenen törene Nazilli Belediye başkanı Haluk Alıcık,Nazilli Ziraat Odası başkanı Necdet İzgül,AKP Aydın Milletvekili adayı Ali Gültekin Kılıç,İl ve ilçelerden Ziraat Mühendisleri,bazı köy muhtarları,çiftçiler ve davetliler katıldı.Konuklar davul-zurna eşliğinde karşılanırken,lokma hayrı yapıldı,ardından topluca dualar edildi.

Pamuk Araştırma müdürü Öztürk,”Bugün bizim pamuk bayramımız.2011 Yılı pamuk ekimi için tarlaya girdik.Bu düşüncelerle 2011 yılının bereketli olması ve ahirete intikal etmiş büyüklerimizin ruhunu şad etmek amacıyla lokma hayrı düzenledik.Kurumla,halk arasındaki engelleri kaldırmak istiyoruz.Yerel yöneticilerimiz,muhtarlarımız ve çiftçilerimizle bir araya geldik.Sezonun hayırlı,ürünün bereketli olmasını diliyoruz”dedi.

Nazilli Ziraat Odası başkanı Necdet İzgül,”Pamuk fiyatları artığı sürece,ekim alanları da artacaktır.Nazilli'de de pamuk ekim alanları artmaya başladı.Fiyatlar aynı seyirde devam ederse ekim alanları daha fazla artacak” dedi.

Yorumlar - Yorum Yaz
Dolar3.85643.8718