İHSAN AYAYDIN:PAMUK EKİM ALANLARI HIZLA ARTIYOR...

İŞTE PAMUK BU. PAMUK REKORA KOŞTU!!! 1 DEKAR DAHİ İCARLIK TARLA KALMADI!!!

BEYAZALTIN OLARAK TABİR EDİLEN PAMUK SON 2 YILDIR YÜZ GÜLDÜRDÜ,2003 YILINDAN BU YANA,”ÜRETİRKEN ZARAR EDİYORUZ” DİYEREK TARLASINI BOŞ BIRAKAN ÜRETİCİ ŞİMDİLERDE YER HAZIRLIĞINA BAŞLADI,İCAR TARLA İŞLEYEN ÇİFTÇİLER İSE KİRALAYACAK TARLA DERDİNE DÜŞTÜ!!!İNCİRLİOVA ZİRAAT ODASI BAŞKANI İHSAN AYAYDIN,”BEYAZALTIN PARLADI,ŞİMDİ HERKES PAMUK EKMEK İSTİYOR.PAMUK FİYATLARI ŞU ANDA BORSA’DA7.5 LİRAYI BULDU.BUNA PARALEL OLARAK TA 40 RANDIMAN ÇİĞİTLİ PAMUĞUN KİLOSU 3 LİRA OLDU” DİYEREK PAMUĞUN MUHTEŞEM YÜKSELİŞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

HABER:YILMAZ ÖLMEZ-ÖZEL HABER

Önceki yıl rekolte,geçen yılda yüksek fiyat pamuk üreticisinin yüzünü güldürdü.Özellikle 2003 yılından bu yana,”Üretirken Zarar Ediyoruz” diyerek pamuk üretiminden uzaklaşan Egeli pamuk üreticisi,şimdilerde,”Pamuk” diyor,başka bir şey demiyor.Ege'nin pamuk üssü Aydın'ın Söke ilçesinde de yeni pamuk üretim sezonu öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor.Söke'nin yanı sıra Koçarlı,Germencik ve İncirliova ilçelerinde de pamuk üretiminin bu yıl artacağına dikkat çekiliyor.

İncirliova ilçesinde bu yıl pamuk ekim alanlarının Yüzde 60 düzeyinde artacağını söyleyen İncirliova Ziraat Odası başkanı İhsan Ayaydın'da,”Beyaz altın parladı.Şimdi herkes pamuk ekmek istiyor.Pamuk fiyatları şu anda borsada 7.5 lira.Buna paralel olarak ta üreticinin elindeki işlenmemiş çiğitli pamuğun kilosu 3 liraya ulaştı.Bu çok güzel bir fiyat.O nedenle herkes pamuğa yöneldi.Beyazaltın bir ara kararmıştı.Bu nedenle de Türkiye'de pamuk ekilmiyordu.Arz talep dengesi bozulduğu içinde,pamuk stokları eridi.Birde buna Pakistan, ve Çin'de yaşanan doğal afetler eklenince,pamuk fiyatları tavan yaptı.Önümüzdeki 2 yıllık süreçte pamuğun iyi fiyat edeceğine inanıyoruz.Bu yıl saksıya dahi pamuk ekme yılı” dedi.

Pamuk fiyatlarının yükselmesiyle birlikte tarla fiyatlarının da olması gereken değerine ulaştığını söyleyen Ayaydın,”Tarlanın dekarı bin ile 1.500 liralara gerilemişti.Bugün itibariyle 7 bin liraya ulaştı.Ayrıca icarlık tarla bulmak imkansız.Arazinin fiyatı kadar icarlanması da 200-250 liraya kadar yükseldi.Bir kaç yıl öncesine kadar gelir olmadığı için tarlanın yüzüne bakan yoktu.Fakat

Yorumlar - Yorum Yaz