ÇİNELİ ÜRETİCİLER ANGUSLARDAN ŞİKAYETÇİ

Çineli üreticiler Anguslara tepkili

Et ve Balık Kurumu'nun ithal ettiği Angusların bir kısmı Çine'ye geldi. Ege Et Tesisleri'nin bahçesinde oluşturulan barınakta bakılan Angusların kesimine ve canlı olarak da satımına başlandı.

Tezgâhtaki et fiyatlarını düşürmek adına yapılan bu ithalat, Çineli üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı. Çine Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal, “İki gün önce kasaptan kilosu 24 TL’ye et aldım. Yani ithal edilen Anguslar, et fiyatının tezgâhta düşmesini sağlamadı. Sadece üreticinin yetiştirdiği sığırın kesim fiyatını düşürdü. 18 lirayı gören et kesim fiyatları 13 liraya kadar geriledi” dedi.

Üreticinin hayvanını kestirecek alıcı bulamadığını da belirten Bal, “Ben oda başkanı olduğum, piyasayı yakından tanıdığım halde, 20 gündür kesime gelen danalarımı kestirecek alıcı bulamıyorum. Tezgâhtaki fiyatlardan yola çıkarsak, hayvan ithalatının zararı sadece hayvan üreticisine oldu” diye konuştu.

Bal, et ve canlı sığır ithalatından dolayı kesim fiyatlarının düşürülmesi ile üreticinin mağdur edildiğini, girdi maliyetlerindeki yükselişin de bu mağduriyeti ikiye katladığını sözlerine ekledi. (MADRAN AJANS)