jJEOTERMAL ÇIKMAZI

Jeotermal kuyuların Özel İdare'ye devrini istediler

13 Kasım 2010, 10:56 Aydın SARI

Jeotermal kuyuların Özel İdare'ye devrini istediler

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, jeotermal kaynaklar bakımından son derece zengin kaynaklara sahip olan Aydın'da, bu kaynakların daha etkin kullanılması için Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) ait jeotermal kuyuların, İl Özel İdaresi'ne devredilmesini istediklerini bildirdi.

Ünal, yaptığı açıklamada, Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Türkiye Jeotermal Belediyeler Birliği üyelerinden oluşan 11 kişilik temsilci grupla birlikte, jeotermal kaynakların kullanılması konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Bu kaynakların konut ısıtması ve seralarda kullanımında belediyelerin de söz sahibi olmasını ve kuyuların Aydın İl Özel İdaresi'ne devredilmesini istediklerini belirten Ünal, bu yönde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na teklifte bulunduklarını, ancak bakanlık ile MTA arasında fikir ayrılığı yaşanması üzerine konunun çözüme kavuşamadığını kaydetti.

Ünal, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü ve konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarmak üzere randevu talep ettiklerini sözlerine ekledi. (aa)