AYDIN ZİRAAT ODASI'NDAN ÜRETİCİYE YAYIN DESTEĞİ...

AZO’DAN ÇİFTÇİLERE BİLİMSEL DESTEK

AZO’dan çiftçilere bilimsel destek

21 Ekim 2010 Perşembe 14:02

Ger­çek Ga­ze­te­si
Aydın Ziraat Odası çiftçilerin daha bilinçli üretim yapabilmesi için, bilimsel hizmet başlattı. Bölgede bir çok çiftçinin üretimini kulaktan dolma yöntemlerle yaptığını belirten Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Hedefimiz herkesin daha bilinçli üretim yapması. Bu sistemle üreticilerimiz bundan sonra daha bilinçli üretim yapacak” dedi.

Aydın Ziraat Odası tarafından oda bünyesinde, tarımsal üretime yönelik kitap standı oluşturuldu. Özel bir yayınevi tarafından ürünler üzerine hazırlanan kitapları çiftçilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Dünyanın en verimli topraklarına sahip olmamıza rağmen maalesef bölgemizde bir çok üreticimiz kulaktan dolma ve atadan gördükleri üretim yapıyor. Bu da birçok zaman istenilen sonuca ulaşmamızı önlüyor. Eskiden hem yayın yetersizliği hem de kırsal kesimdeki okur-yazar oranı düşüklüğü nedeniyle çiftçimiz bir çok konuyu dinleyerek öğrenmeye çalışıyordu. Buda zaman zaman yanlış uygulamalara da neden oluyordu. Bu sorunu aşmak için özel kitap evleri ile görüştük. Odamızda tarımsal üretimlere yönelik yazılan kitaplardan oluşan stand oluşturduk. Artık kim hangi ürünü üretecek ise odamızdaki bu stantdan ilgili kitabı alıp daha bilinçli üretim yapabilecek” dedi.

Dolar3.85643.8718
Euro4.54804.5662