PAMUKÇU YAĞMURDAN DOLAYI ZOR DURUMDA...

Yağmur pamukçunun hesaplarını alt üst etti

Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, ''Dün gece yağan sağanak yağmur, hesaplarımızı alt üst etti'' dedi.

Örnek, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece Söke ve çevresinde yaklaşık 3 saat etkili olan şiddetli sağanak yağıştan Söke Ovası'ndaki pamuk ekili alanların olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yağmurun korkulan bir durum olduğunu ve korkulanın yaşandığını ifade eden Örnek, ''Özelikle Söke ilçe merkezine pamuk tarlalarında büyük zarar var. Doğa koşullarında yapılan pamukçuluk, tarımın en riskli sektörüdür. Hasat sezonundan bu yana geçen bir aylık süre içerisinde üreticimizin gözü kulağı hep meteorolojideydi. Bugüne kadar şans üreticimizden yanaydı. Ancak dün gece yağan sağanak yağmur, hesaplarımızı alt üst etti. Yapılacak çok fazla bir şey yok. En büyük arzumuz yağışların arkasının gelmemesi'' diye konuştu.

Örnek, yağmur nedeniyle verim kaybının yanı sıra, kalite kaybının da yaşanacağını vurgulayarak, hasat döneminin bitmesinde de gecikme olacağını kaydetti. (aa)

Aydın denge’den