KUMCUOĞLU:İŞTE HAYVANCILIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA...

KUMCUOĞLU,"TÜRKİYE, OSMANLI TARİHİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE,CUMHURİYETTARİHİNDE İLK DEFA KURBANLIK KOYUN İTHAL EDİYOR!!!" DEDİ.

Türk besiciliği zor günler yaşıyor. Devlet, canlı hayvan ithalatı ile et açığını kapatmaya çalışırken, şimdide süt ve süt tozu ithalatınabaşlıyor. Türkiye'de hayvancılığın iyiye gitmediğini söyleyen MHPAydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu çarpıcı rakamlarla hayvancılığıngeldiği noktaya dikkat çekti. Kumcuoğlu, "Türkiye, Osmanlı tarihi dedahil olmak üzere, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kurbanlık koyun ithaletmeye hazırlanıyor. Türkiye'de hayvan varlığı yetersiz olduğu için,bir süre önce canlı hayvan ithalatına başlanıldı. Ardından da etithalatına izin verildi ve bundan birkaç gün öncede süt ve süttozuithalatına da izin verildi. Bu şekilde devam ederse, Türkiye hem dışabağımlı hale gelecek, hem de ileride açlıkla karşı karşıya kalacak. Bunedenle üreticilerimizin ve besicilerin desteklenmesi gerekmektedir."dedi. Buharkent Ziraat Odası'nın düzenlediği, "Ege'de KeçiYetiştiriciliği" konulu Panele katılan Kumcuoğlu, sözlerini şöylesürdürdü."Çok değil;bundan 5- 10 sene önce, her kurban bayramı öncesiSuudi Arabistan'a yüz binlerce kesimlik koyun gönderen Türkiye, busene Osmanlı tarihi de dahil olmak üzere, Cumhuriyet tarihinde ilkdefa kurbanlık koyun ithal etmeye hazırlanıyor. Et açığını bugün buyöntemlerle geçiştirebilirsiniz. Ancak gelecekte tamamen dışa bağımlıkalınırsa, dünya nın en pahalı ettini tüketmeye devam eder, ithal etbulamamayla karşı karşıya kalabiliriz.Türkiye'de hayvancılık mutlakadesteklenmelidir. Buharkent Ziraat Odamızın başlattığı hayvancılıkprojesi desteklenmelidir. Bu tür projelerin Türkiye geneline yayılıp,desteklenmesi gerekmektidir. Buharkent Ziraat Odası başkanımız NaimÖzdamar'ı candan kutluyorum" dedi.