ASIRLIK ÇINARLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Derneği (NAFOD) Üyeleri Tarafından hazırlanan “Asırlık Çınarlar” Karma Fotoğraf Sergisinin açılışı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından yapıldı. Açılışta konuşan NAFOD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ertin kısa süre önce kurulan bir dernek olmalarına rağmen üye sayılarında hızlı bir artış olduğunu dile getirdi.

Ertin yaptığı açılış konuşmasında; "Nazilli´miz şu anda Türkiye´de uzun yaşam merkezi olmuştur. Bu konuda Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Nazilli Kaymakamı Caner YILDIZ, Belediye Başkanı Haluk ALICIK ve Nazilli TOB destek vererek bu alanda ortak projeler üretmektedirler. Bizlerde NAFOD üyeleri olarak 20 arkadaşımızı görevlendirerek Nazilli´de şu anda yaşamakta olan 90 ve 100 yaş üzerindeki yaşlı vatandaşlarımızı bularak tek tek fotoğraflarını çektik. Şu anda sergimizde 50 fotoğraf sergilenmektedir. Arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalar ile ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları ödüllerle kendilerini kanıtladılar. Şu anda İlimiz ve Nazilli bazında üreteceğimiz projelerle, Aydın´ın ve Nazilli´nin kültürel ve tarihsel zenginliklerini, insanını ve yaşama biçimini bir belgesel haline getirip bunları kalıcı eserler halinde ülkemize kazandırmak adına bir çalışma içerisindeyiz. Bu konuda yetkililerimizin sağlayacağı destekler bizi daima motive edecek, hep daha iyi şeyler yapmamızı sağlayacak" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK ise; "Ben NAFOD Yönetim Kurulu Başkanı arkadaşımız İsmail ERTİN arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Uzun yaşam merkezi olan ilçemizin tanıtımı için açtıkları bu başarılı sergiden dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizin ve yöremizin kültürel ve sosyal yaşantısını tanıtıcı fotoğraflar gerçekten hayranlık uyandırıcı. Kültür hizmeti veren bu sanatçılarımızın çalışmalarının devamını bekliyorum" dedi. (KAYNAK: Nazilli Belediyesi )