AYDIN TİCARET BORSASINDAN ÜÇ HİZMET DAHA...

Aydın Ticaret Borsası’ndan Ardı Ardına 3 Hizmet Daha

Son yıllarda başarılı çalışmalarıyla adından sık  sık söz ettiren Aydın Ticaret Borsası ulusal ve uluslar arası arenada söz sahibi olanAYTB Gıda Kontrol laboratuarı ile zeytinyağı sektörünün tağşiş sorununun çözümünde tüm sektör temsilcilerine destek olmak kararı almıştır.

16 Eylül tarihinde İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi Toplantı Salonunda yapılan geniş katılımlı basın toplantısı ile Zeytindostu Derneği’nin tüm sivil toplum kuruluşlarıyla başlatmış olduğu kalite kontrol projesinin kamuoyuna tanıtımı yapılmıştır. Bu proje ile marketlere işbirliği önerilmiş olup marketlerin gerek private label zeytinyağları gerekse market raflarında yer alan ulusal markalarınızın kalite güvencesi garanti altına alınması kararlaştırılmıştır. Bu çalışma neticesinde tüketicilerin de bilinçlenmesi sağlanarak ve sektörde yaşanan tağşiş sorunun önüne geçilmesi ve kaliteli zeytinyağı satışı neticesinde tüketimin arttırılması hedeflenmektedir. Tüm numunelerin kontrolleri Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nce akredite olan AYTB Aydın Laboratuvarınca yapılacaktır. Aydın Ticaret Borsası bu proje süresince laboratuvarıyla sektörün yanında yer alarak analizlerin yapılmasını sağlayacaktır. Analizler neticesinde sorunlu çıkan zeytinyağlarının market raflarından kaldırılması ve yapılan denetim ve uyarılar sonucunda imha gerektiren zeytinyağları için Tarım Bakanlığı’na ihbarda bulunma ve ihbar sonucunun takibinin yapılması kararlaştırılmıştır. Proje sonunda tüm market raflarındaki kalite kontrolü yapılmış zeytinyağları tüketici tarafından güvenle tüketilebilecektir.

Basın toplantısını takiben Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı Aydın ve çevresinde bulunan tüm KOBİ’leri yakından ilgilendiren ve Aydın ekonomisine hareketlilik getirecek olan 2 önemli haberin daha müjdesini de kamuoyu ile paylaşarak;

Aydın- Denizli-Muğla İllerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı”nın (GEKA) Aydın Şubesinin kurulması sağlanarak 21 Eylül 2010 tarihinde faaliyete geçmek üzere Aydın Ticaret Borsası tarafından bedelsiz yer tahsisi yapılacağını,

Ayrıca yine,TOBB-KOSGEB-TESK-Özel ve Devlet Mali Sektör iştiraki ile kurulmuş olan Kredi Garanti Fonu A.Ş’nin Aydın-Muğla illerine hizmet verebilmesi için Aydın Ticaret Borsası Başkanlık Binası’nda,  bedelsiz yer tahsisleri yapılacağını dile getirmiştir.