ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARI TZOB'DA

ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI TZOB’DA

İlçelerinin ve Türk tarımının genel sorunlarını görüşmek üzere Aydın’ın bazı ziraat odaları başkanları TZOB Genel merkezinde temaslarda bulundular.

MHP aydın milletvekili Ali UZUNIRMAK’ın da bulunduğu görüşmelerde Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim ÖZDAMAR, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa SEVİNÇ, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Ali ERKUT, Köşk Ziraat Odası Başkanı Metin KAYMAKÇI, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman KOZBEK VE Yenipazar Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerinden bazıları yer aldı.

Yapılan görüşmelerde MHP Aydın milletvekili Ali UZUNIRMAK özetle:

“Ziraat Odaları sivil toplum kuruluşları değil, baskı gurubudur. Her durumda üreticinin hakkını savunacaktır. İktidar kim olursa olsun bu böyledir.57.Hükümette MHP yer almasına rağmen bizler, o dönemin ekonomiden sorumlu devlet bakanı Kemal DERVİŞ’in tarım desteklerini kaldırma çabalarına, biz karşı çıkarak kaldırılmasını engelledik.”

TZOB Genel Başkanı S.Şemsi BAYRAKTAR ise, TZOB’UN yakın zamandaki mücadelelerini özetleyerek,

*                *                           *

“ TZOB olarak Ziraat Odaları başkanları ile ve üreticilerin çıkarları doğrultusunda hareket etme mecburiyetimiz vardır.Şartlar ne olursa olsun bu hedefin dışına çıkılamaz.Hükumetlerin Türk tarımı ile ilgili alacakları kararlarda Türk çiftçisinin örgütü Ziraat Odalarının görüşleri doğrultusunda hareket etme mecburiyeti vardır.Bunun dışındai kararlar askıda ve sonuçsuz kalmaya mecburdur.”

Dolar3.85643.8718
Euro4.54804.5662