Buharkent Ziraat Odası ile Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında “İncir Yetiştiriciliğinde Gübreleme” konusunda eğitim verildi.

Buharkentli incir üreticilerinin katıldığı toplantıya Buharkent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zeki Berhuni, Buharkent mahalle muhtarları, Buharkent Ziraat Odası yönetim ve Meclis üyeleri, Buharkent Ziraat Odası tarım danışmanları, üreticiler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Toplantının tanıtım toplantısını Buharkent Ziraat Odası başkanı Naim Özdamar yaparken,

“Buharkent,14 bin dekara yakın sarılop ve yaklaşık 600 dekar Bursa moru incir alanı ile ülkemizin öncelikle taze incir üretiminde lirde konumda olan bir yetiştiricilik merkezidir.2016 yılı itibari ile yaklaşık 24 500 ton taze sarılop üretimi ile bu liderliğini sürdürmüştür.2009 yılında Buharkent Ziraat Odası’nın kuruluşu il beraber uygun arazilerde Bursa moru çeşidinin ikamesi çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar sonucunda ihracata uygun Bursa çeşidi üretimimiz 1100 tona ulaşmış durumdadır.2017 yılında hedefimiz Buharkent Bursa moru incirin ihracatının sağlanması olacaktır.

İlçemiz incirinin nerdeyse tamamına yakını “İyi Tarım Uygulamaları” kapsamında olup bahçeden sofraya güvenilir bir şekilde Buharkent incirinin ulaşmasını sağlamaktayız.

Bu çalışmamızda incirin verimliliği açısından en önemli faaliyetlerden gübreleme eğitimi ile bilgi eksikliğimizi giderip yanlışlarımızı düzeltme fırsatı bulacağız.

Şu anda idrak ettiğimiz “İncirde Gübreleme Eğitimi” ne verdikleri katkıdan dolayı Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Selim Arpacı’ya,bu eğitim çalışması ile incir üreticilerimiz bilgilendiren Sayın Doktor Birgül Ertan’a ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nün  tüm personeline teşekkür ederim.” Dedi.

Toplantıda Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yetiştirme Tekniği Bölümü uzmanı Dr. Birgül Ertan, incirde gübreleme konularında görsellere dayanarak eğitim konuları ile sunumlarını yaptıktan sonra üreticilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   80 kez okundu